Зеленський відвідав в лікарні єдиного вцілілого у авіакатастрофі на Харківщині (фото)

26.09.2020, 15:25
85136

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 26 вересня 2020 року, відвідав в Харкові курсанта льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба 20-річного В’ячеслава Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 напередодні ввечері поблизу Чугуєва.

Читайте також: Ідентифікація тіл та виплата компенсацій сім’ям загиблих: деталі катастрофи Ан-26

Глава держави прибув до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, куди госпіталізовано пораненого курсанта, передає із посиланням на пресслужбу глави держави Еспресо.TV.

Начальник Центру Едуард Хорошун повідомив президентові, що стан постраждалого – середньої тяжкості. Однак попри це військовий перебуває у свідомості.

Золочевський розповів Зеленському, що все сталося дуже швидко, й було незрозуміло, що відбувається. За його словами, курсанти та екіпаж були знайомі і вже літали разом.

Президент поцікавився, чи мають лікарі та постраждалий усе необхідне для надання медичної допомоги.

“Ми бажаємо тобі якнайшвидшого одужання”, – сказав Зеленський, звертаючись до пораненого.

Також глава держави поспілкувався з матір’ю курсанта Іриною та висловив їй слова підтримки. У разі потреби їм буде надана вся необхідна допомога, наголошується у повідомленні.

Читайте також: Слідство розглядає 4 версії авіакатастрофи літака АН-26 на Харківщині, – ДБР

При цьому у себе на Facebook президент навів додаткові побробиці відносно В’ячеслава.

“Вночі В’ячеслав отямився біля уламків літака Ан-26, в якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява й тіла навколо. Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який однак, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті”, – зазначив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com