У киян хочуть відібрати їхнє місто, – Білоцерковець про розгляд закону про столицю

16.11.2021, 18:03
105255

Законопроєкт про столицю, який розглянуть у четвер, суперечить Конституції і дає «Слугам народу» можливість узурпувати владу в Києві. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Київради від «УДАРу Віталія Кличка» Дмитро Білоцерковець.

Читайте також: Посилення підтримки медицини та збільшення доплат медикам, – «УДАР Віталія Кличка» озвучив план протидії коронакризі

«Слуги» обрали шлях до авторитаризму замість поразки на майбутніх виборах у Києві і хочуть відібрати у киян їхнє місто. З порушенням регламенту «Слуги народу» таки наважились винести до сесійної зали законопроєкт №2143-3 «Про місто Київ – столицю України» та планують ухвалити його поспіхом вже цього четверга. Хоча він порушує Конституцію, ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та Європейську хартію місцевого самоврядування. Ці документи забезпечують баланси влади, і їхнє порушення веде до авторитаризму», – написав Білоцерковець.

Він наголосив, що законопроєкт відтерміновує вибори до районних рад, тоді як РДА будуть існувати до 2025 року

«У перехідний період, який може тривати до 2025 року, вертикаль центральної влади узурпує владу в районах. РДА продовжують своє існування до моменту створення районних виконкомів. Підкорятимуться вони голові КМДА. А проведення виборів у районні ради відтерміноване до 2025 року. Для політичної боротьби у тексті законопроєкту теза щодо створення райрад озвучена, але провести вибори буде неможливо до завершення «надскладної» процедури узгодження меж районів із Кабінетом міністрів. Це узурпація влади», – зазначив УДАРівець.

Він додав, що автори законопроєкту прописали його таким чином, щоб не проводити вибори у районні ради до 2025 року.

«Фактично автори цього драфту законопроєкту зробили все, щоб «Слуги» в жодному разі не отримали непередбачувані результати виборів у районні ради до 2025 року. А знаєте, чому? Тому що результати соціологічних опитувань свідчать — мінімум у 3 із 10 районів «Слуги» не зможуть подолати навіть 5% бар’єр», – зазначив Білоцерковець.

Він закликав «Слуг народу» не порушувати Конституцію та Європейську хартію місцевого самоврядування заради своїх політичних вигод.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com