У Києві ліквідували конвертцентр з обігом понад 400 млн грн

27.03.2019, 19:55
18344

Співробітники податкової міліції Києва припинили незаконну діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018 – 2019 років було проконвертовано понад 400 мільйонів гривень.

Читайте також: Українці можуть повернути частину зарплати: у ДФС назвали умови

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Згідно із повідомленням, в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України (“Ухилення від сплати податків”) правоохоронці виявили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми у готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.

Для прикриття протиправної діяльності фігуранти використовували спеціально створені фіктивні підприємства, оформлені на підставних осіб.

На рахунки таких компаній замовники конвертації перераховували кошти нібито за придбані товари чи надані послуги.

Фігуранти знімали ці кошти з банківських рахунків підконтрольних підприємств начебто для подальшої купівлі ТМЦ (пісок, щебінь, будівельні матеріали) за готівку, а насправді повертали “клієнтам” (за винятком 12-14%, що слугували винагородою зловмисникам за надані незаконні послуги) разом із підробленими первинними документами.

Таким чином протягом 2018 – 2019 років було проконвертовано понад 400 мільйонів гривень.

У прес-службі додали, що за результатами обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів було вилучено більше 2,3 мільйона гривень готівкою, печатки фіктивних фірм, чекові книжки, фінансово-господарські документи фіктивних компаній, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та ін.

Наразі слідство триває.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com