У Києві невідомі напали на комісію з проблемних забудов, Кличко звернувся до Зеленського

26.09.2019, 19:10
44004

У Київській міській державній адміністрації сталися сутички під час засідання комісії з вирішення проблемних питань щодо об’єктів незавершеного будівництва.

Читайте також: Кличко проведе аудит КМДА у відповідь на звинувачення про фінансові махінації

Про це йдеться у заяві комісії, оприлюдненій пресслужбою КМДА.

“Група радикально налаштованих громадян прорвалася до будівлі КМДА та здійснила кілька спроб штурму кімнати для засідань. Із метою зриву зібрання радикали влаштували сутички в коридорі, під час яких постраждали представники комісії та працівники КМДА. Протестувальники застосовували силу (причому навіть проти жінок), вигукували образи, провокували дії у відповідь, погрожували, викликали поліцію “для захисту прав” та всіма можливими способами перешкоджали роботі засідання”, – заявили у комісії.

Як зазначається, під час засідання планувалося обговорити питання підключення шести житлових комплексів до інженерних мереж.

Окрім цього у КМДА наголосили, що “це не перша спроба силового тиску з боку радикально налаштованих громадян”.

“Члени комісії та працівники департаментів КМДА отримують постійні погрози телефоном і справедливо побоюються за своє здоров’я та життя. Метою радикально налаштованих громадян є зрив діалогу між постраждалими інвесторами та міською владою. Вони не пропонують жодного правового рішення, а вимагають грубо порушувати закон в ім’я їхніх інтересів”, – додали у комісії.

Водночас у комісії зауважили, що більшість питань не перебувають у компетенції міської влади, а спрямовані до правоохоронних органів, які відмовляються брати участь у засіданнях та відповідати на запитання постраждалих інвесторів про долю сплачених за житло коштів.

“Відсутність правових механізмів та цільового фінансування не дозволяє КМДА взяти на баланс і добудувати об’єкти незавершеного будівництва. Так звані “будинки Войцеховського” є речовими доказами у кримінальних справах. Міська влада не може ухвалювати рішення щодо означеного майна і не може забезпечити відновлення прав постраждалих інвесторів, поки не змінено законодавство. Усвідомлення того, що проблема не вирішується швидко і в одному кабінеті, вводить частину інвесторів у розпач та підігріває протестні настрої, на яких відкрито паразитують провокатори. У цих умовах робота комісії просто зривається”, – резюмували у комісії.

Читайте також: Кличко звернувся до парламенту з проханням розпустити Київраду

Своєю чергою столичний мер Віталій Кличко уже звернувся до президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Олексія Гончарука з пропозицією правового врегулювання проблеми об’єктів незавершеного будівництва.

“Необхідно створити умови для кардинальної зміни ситуації та надати інструменти для допомоги постраждалим інвесторам. Закликаємо припинити маніпуляції, тиск та протиправні дії щодо членів Комісії, представників КМДА та підприємств міста Києва. Така поведінка окремих осіб є неприпустимою у цивілізованій державі”, – йдеться у заяві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com