У Києві підвищили туристичний збір для іноземців та українців

1.02.2019, 16:30
10062

Київрада під засідання 31 січня затвердила нові ставки туристичного збору. Про це повідомили в прес-службі Київради.

Читайте також: З Києва курсуватимуть нові поїзди до Німеччини та Словаччини

В офіційному повідомлені йдеться, таке рішення було прийняте, опираючись на європейську практику. Ставки прив’язують до мінімальної зарплати, встановленої в країні.

“Сьогодні ми безпосередньо прив’язали туристичний збір до мінімальної заробітної плати. Законодавством передбачено, що міська влада може встановити податок на рівні до 5% для іноземців та 0,5% – внутрішніх туристів. Однак, щоб не було великої диференціації, ми прийняли такі ставки: 1% – для іноземців та 0,4% – для українців”, – заявив депутат Андрій Странніков.

Відомо, що у 2018 році місто відвідали три мільйони українських туристів і майже два мільйони іноземців. Якщо в 2019 році туристичний потік буде такий самий, то місто зможе отримати до 150 мільйонів гривень податків ( це, майже, в 5 разів більше, ніж у минулому році).

У 2018 році туристичний збір склав 33 мільйони гривень. Всі отримані фінанси планують направити на розвиток туристичної галузі та розвитку міста. Оплачувати новий податок будуть власники хостелів, турбаз, пансіонатів, таборів та навіть квартир і дач, що надаються в оренду.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com