У Києві вандали сплюндрували скульптуру “Історії кохання” (фото)

21.12.2019, 13:43
57336

У Києві невідомі облили фарбою скульптуру “Історія кохання” в Хрещатому парку біля Моста закоханих.

Читайте також: У Полтаві невідомі вандали розтрощили Алею пам’яті полеглих захисників України

Світлини спаплюженого памятника розмістив на своїй сторінці у Facebook президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, пише УП.

Ця скульптура присвячена незвичайному коханню була відкрита 7 травня 2013 року напередодні святкування Дня Перемоги.

Вона зображує двох літніх людей, які ніжно і міцно обіймають один одного. Це – пам’ятник реальній історії кохання між українкою та італійським солдатом, яка почалася у 1943 році під час війни.

Українка Мокрина Юрзук, вивезена на примусові роботи до Австрії, познайомилася з італійським солдатом Луїджі Педуто в таборі для військовополонених. Йому тоді було 21 рік, їй – 23. У неї вже була новонароджена дочка Надя. Вони зустрічалися два роки, але після закінчення війни повернулись кожен на свою Батьківщину.

Майже через 60 років Луїджі знайшов свою першу любов завдяки програмі “Жди меня”. У 2004 році італієць приїхав в Москву на зйомки передачі. Коли він почув, що його Мокрина в студії, він заплакав від щастя і, впавши на коліна, сказав: “Дякую тобі, Господи!”. На батьківщині українка вийшла заміж, народила сина і дочку. Луїджі в Італії теж одружився, у нього народився син.

Коли закохані зустрілися, вони довго не могли розімкнути обіймів. Цей зворушливий момент і був відображений в скульптурі “Історія кохання”. На момент їх зустрічі йому вже було 82, а їй 84 роки.

Протягом декількох років він приїжджав в гості до своєї коханої в селище Верабово під Кривим Рогом. Мокрина теж побувала в гостях у Кастель-Сан-Лоренцо в Італії.

Луїджі зробив Мокрини пропозицію, пропонував залишитися в Італії, але Мокрина відмовилася, посилаючись на роки і погане здоров’я.

На відкриття монумента “Історія кохання” до Києва приїхав сам Луїджі. 93-річна Мокрина не змогла за станом здоров’я. А через 3 місяці після відкриття пам’ятника Луїджі помер у віці 91 року. Мокрина Юрзук померла у 2015 році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com