У Києві затримали на хабарі співробітника ДСНС (фото, відео)

28.08.2020, 12:11
82626

У Києві Служба безпеки України затримала посадовця Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Держслужби з надзвичайних ситуацій за вимагання 70 тисяч доларів. Кошти держслужбовець мав отримати за видачу дозвільної документації.

Читайте також: Поліція затримала зловмисників, які розстріляли автобус політичної організації Киви

Як інформує Главком, про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби задокументували, що чиновник вимагав гроші від представника великого підприємства за сприяння у видачі експертного висновку протипожежного стану виробничого об’єкту площею у понад 5 тисяч квадратних метрів, без фактичного виїзду експерта. А також реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки. Зловмисник залучив до оборудки двох знайомих як посередників”, – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували передачу посередникам першої частини хабара у розмірі $10 тисяч та затримали із залученням бійців спецпідрозділу “А” поблизу ресторану в центрі Києва після отримання решти суми.

Чиновника ДСНС було затримано у робочому кабінеті, у нього виявлено $1,2 тисячі з першого “траншу”.

У ході санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів провадження правоохоронці вилучили речі, які мають доказове значення.

Читайте також: На Харківщині викрили підпільне виробництво тестів на коронавірус

Наразі планується повідомити зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 368-4 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, та обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії.

Операція проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Територіальним управлінням ДБР у Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com