У Луцьку зупинили увесь громадський транспорт через карантин

19.03.2020, 19:47
66975

Із 19 березня у Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу обмежено роботу громадського транспорту через карантин щодо коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Читайте також: Народний депутат пожертвував 20 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом

Згідно з повідомленням, таке рішення прийняв напередодні виконавчий комітет міської ради. На такий крок пішли, щоб запобігти поширенню коронавірусу COVID−19. Заборона діятиме до завершення карантину.

“Транспортний засіб − місце тісного контакту людей. Якщо в автобус чи тролейбус зайде хворий, то є велика загроза захворіти іншим пасажирам. Єдиний ефективний спосіб − залишатися вдома”, − наголосив секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Водночас перший заступник міського голови Григорій Недопад розповів, що нині триває процес організації доїзду до робочих місць медичних працівників та критично важливих структур за кошти міського бюджету.

Читайте також: Нардеп Ігор Палиця ініціював штаб з протидії коронавірусу на Волині

У цей час підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форм власності, рекомендується забезпечити проїзд працівників транспортними засобами у режимі регулярних спеціальних перевезень.

Представники влади Луцька провели зустріч із представниками профспілки таксистів міста, які запевнили, що не підніматимуть ціни на поїздки, машини дезінфікуватимуть, а водії працюватимуть в засобах захисту.

Також на базі департаменту соціальної політики створюють групу волонтерів, які будуть допомагати людям старшого віку.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців. Кабмін встановив обмеженння на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закрила кордони.

Роботу метро, а також автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні тимчасово обмежено.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com