У Львові активістка Олена Живко погрожувала самоспаленням через тиск на неї і її родину

6.08.2020, 13:33
80599

Голова Всеукраїнської громадської організації Об’єднання добровольців Олена Живко облилася бензином і намагалася самопідпалитися у Львові.

Читайте також: У Києві жінка розчленувала тіло чоловіка та палила його в лісі (відео)

Біля будівлі поліції, де Живко збиралася здійснити самоспалення, про яке оголосила напередодні в Фейсбуці, зібралося близько 200 людей, пише Укрінформ.

Коли Живко облила себе бензином, поліція зреагувала швидко, поліцейські скрутили їй руки, вибили з рук запальничку, і не дали можливості себе підпалити.

Намісці чергували поліцейські, служба ДСНС, карета швидкої медичної допомоги.

Напередодні Живко написала на своїй сторінці у Фейсбуці: “О 8 ранку по вулиці Городоцькій, 124 планую облити себе бензином, може тоді Арсен Аваков (міністр внутрішніх справ – ред.) побачить той беспредєл, який твориться у місті очільником обласного управління поліції Василем Віконським”.

Вона розповіла, що її брат відвозив важкохворого батька до Києва на термінову операцію на серці, проте дорогою машину зупинили і брата затримали. Жінка хоче дізнатися, де зараз перебуває її брат і чому його затримали.

Читайте також: У Запоріжжі біля храму жінка спалила себе (фото 18+)

Живко також стверджує, що це вже не вперше здійснюється тиск та залякування з боку поліції щодо неї самої та її родини. У батьків, каже вона, постійно проводять обшуки з незрозумілих причин, нічого не знаходять, але для людей в віці – це стрес.

Також активістка згадала про випадок, коли разом зі співробітником правоохоронних органів випила каву, а потім потрапила до лікарні з анафілитичним шоком та отруєнням. Проте, заявила вона, жодного слідства щодо ймовірного отруєння не велося, хоча вона заяву до поліції написала.

Люди, що прийшли до будівлі поліції, дізнавшись, що справа щодо затримання брата рухається дуже швидко, і вже сьогодні йому мають обрати запобіжний захід в Галицькому суді міста Львова, колоною рушили до суду.

Живко погрожує оголосити безстрокову акцію голодування під стінами Головного управління поліції у Львівській області у разі, якщо її брата не відпустять, а й надалі будуть чинити тиск на активістів та ветеранів російсько-української війни.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com