У Львові у жінки видалили гігантську пухлину (фото)

11.08.2020, 22:21
81095

Хірурги Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги видалили з живота 51−річної тернополянки гігантську пухлину. Операція була складною, утім вдалою. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Читайте також: У Львові провели унікальну операцію: пацієнтові пришили руку (відео)

Як розповіли медики, цю пухлину у пацієнтки виявили ще у грудні минулого року під час проходження хімієтерапії. Жінка тоді лікувалась після операції на видалення пухлини молочної залози.

Знайдена ліпосаркома вже була досить великою, однак через карантин та епідемію, операція постійно переносилося. За 8 місяців пухлина виросла і стала важити 10 кілограмів. Вона змістила органи черевної порожнини вліво, здавила дванадцятипалу кишку і навіть почала вростати в нирку.

В кінці липня жінка звернулась по допомогу до спеціалістів, оскільки впродовж кількох місяців вона втратила понад 10 кг, хоча її живіт суттєво збільшився. Лікарі вирішили якнайшвидше прооперувати пацієнтку. Хірурги видаляли з живота жінки пухлину. Крім неї довелося вирізати ще праву нирку та частину печінки, у якій почали рости кісти.

Зараз жінка почуває себе добре, невдовзі їй доведеться почати тривалу реабілітацію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com