У мережі опублікували трейлер скандального кінофільму про Василя Стуса (відео)

14.05.2019, 17:15
24872

Стрічка ″Заборонений″ про останні роки життя поета Василя Стуса, навколо фільму трапився скандал через сцену з Медведчуком. Вийде  у прокат 5 вересня 2019 року. Про це Державне агентство з питань кіно, за підтримки якого зняли стрічку, повідомило на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Медведчук подав до суду на нардепа через пост про Стуса

″Фільм про Василя Стуса – видатного поета, непересічну особистість, борця за незалежність України у XX столітті – викликав неабиякий інтерес у всіх ще на етапі створення. Нарешті український глядач побачить картину і зможе скласти власне враження про фільм, який бурхливо обговорювався і є дуже очікуваним″, – зазначив голова держкіно Пилип Іллєнко.

Також опубліковали трейлер до фільму.

Зазначається, що проект стрічки ″Заборонений″ із робочою назвою ″Птах душі″ став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

Режисером фільму є Роман Бровко, авторами сценарію – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов. Продюсер фільму – Артем Денисов, компанія ″UM-GROUP″. Головні ролі зіграли актори Дмитро Ярошенко, Віталій Салій, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Карина Шереверова, Діана Розовлян.

Картину в прокат випускає компанія ″B&H Distribution″.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com