У мережі показали як у Львові святкували День гуцульської культури (відео)

28.01.2019, 19:12
9388

У Львові, 27 січня, на центральній площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся “День Гуцульської культури”.

Читайте також: Львів’яни фурами вивозили сміття на Київщину

“Дякую нашим гостям, які так щиро несуть до нас традиції карпатського краю, за те, що сьогодні Львів поринув у колоритну гуцульську різдвяну атмосферу із чарівною трембітою і добрим співом.

Але завжди пам’ятаймо,  що ми маємо можливість веселитись, разом колядувати завдяки більше як 10 тисяч наших краян, які за тисячу кілометрів від княжого Львова боронять нашу незалежність і свободу”, – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає “Політека”.

На святі народні колективи продемонстрували унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – обряд гуцульського весілля, гуцульський одяг, народний танець, лунатиме гуцульська співанка й коляда.

У виставкових наметах діяла святкова виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини. На заході львів’яни та гості міста мали змогу взяти участь у майстер-класах  з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання  гуцульської княгині, також навчитись танцю “Гуцулка”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com