У Мережі з’явилися персональні дані з паспортів і водійських прав

12.05.2020, 13:32
72138

У Telegram-каналі, де нелегально продаються особисті дані українців, з’явилися також дані паспортів і водійських прав громадян.

Читайте також: Повідомили, коли Україна зможе відкрити кордони

Як інформує Кореспондент, про це повідомив голова громадської організації Електронна демократія Володимир Фльонц на своїй сторінці у Facebook.

“З’єднали разом дані держреєстрів, бази Нової пошти, паролі з Вконтакте і Linkedin, рясно приправили банківською таємницею і результат, як то кажуть, на табло. Мені показало не тільки паспортні дані, мої старі паролі (старі, але на той момент справжні!), але і дані з біометричних паспортів (включаючи фото) і вишенька на торті – водійське посвідчення, про яке я навіть не здогадувався”, – написав Фльонц.

У повідомленні каналу, який торгує даними, йдеться про те, що після трьох днів безкоштовного доступу користування даними коштуватиме $500, а всього в їх базі – понад 5,2 млн.

“Перевіряючи самого себе (особливо самого себе) ви ділитеся інформацією з власниками “бази”, – застеріг Фльонц.

Користувачі соцмереж припустили, що дані потрапили в нелегальні бази з програми Дія. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров спростував це.

“Це неможливо навіть теоретично! По-перше, і найголовніше: Дія не має бази даних і не накопичує таку інформацію. По-друге, кількість інформації, яка доступна в зазначеному боті, набагато, в десятки, а то і сотні разів, перевищує ту, з якої працює Дія”, – написав Федоров у Telegram.

Читайте також: У Львові натовп відвідувачів зібрався біля пабу: мережу обурило порушення карантинних обмежень, й заклад закрили (фото)

За його словами, попередній аналіз інформації бота свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в даркнеті.

“Зокрема, йдеться про базу даних ПриватБанку, а також інших приватних (недержавних) баз даних. Наприклад, в боті доступні паролі від ВКонтакте, Linkedin”, – написав Федоров.

Він повідомив, що Служба безпеки України вже почала відповідні слідчі дії щодо публікації даних.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com