У Міноборони Румунії зробили несподівану заяву щодо атаки російських дронів

12.10.2023, 10:02
148127

Російські безпілотники-камікадзе, які упали на території Румунії, були збиті українською ППО і не були націлені на сусідню країну.

Читайте також: Зеленський заявив, що РФ не збирається закінчувати війну, і назвав цілі Путіна

Про це повідомив у середу, 11 жовтня, міністр оборони Ангел Тилвар під час доповіді в парламенті про результати проведеного розслідування, передає румунське видання Digi24.

За його словами, отримана інформація дає підстави зробити висновок, що безпілотники були вражені протиповітряною обороною України під час атак на порт Ізмаїл і увійшли в неконтрольоване падіння поблизу цілі, що спричинило випадкове потрапляння на територію Румунії.

“У жодній із цих ситуацій ми не помітили намірів, територія Румунії не була ціллю, удар був випадковим”, — додав він.

Румунський міністр також пояснив, що безпілотники не могли бути помічені системами спостереження та раннього попередження “з об’єктивних причин”, пов’язаних з низькою висотою, на якій летіли апарати, їх неконтрольованим рухом і через екранування, створене рельєфом місцевості та інфраструктурою українського порту.

Ангел Тилвар також нагадав, що удар дронів був невибуховим, оскільки уламки не мали активного бойового обладнання. За його словами, матеріальних збитків і постраждалих у цих випадках немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com