У Міносвіти планують запровадити реформи в системі дошкільної освіти

28.09.2020, 11:33
85253

Міністерство освіти і науки України планує реформувати систему дошкільної освіти, привівши її до загальноєвропейського рівня, з урахуванням найкращих традицій вітчизняної педагогіки.

Читайте також: Школам дозволили відмовитися на час карантину від оцінок з деяких предметів

Як інформує  Інтерфакс-Україна, про це заявляє в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

“Концепція Нової української школи змінила підходи до освітнього процесу. Міністерство визначило амбітну мету – реально реформувати систему дошкільної освіти, уніфікувавши загальні підходи виховання і навчання дітей дошкільного віку із загальноєвропейськими з урахуванням найкращих традицій вітчизняної педагогіки”, – зазначив він.

За його словами, завжди дитячий садочок символізував початок самостійного життя дитини, відчиняв двері до безмежного й дивовижного світу прийдешніх поколінь.

“І сьогодні дошкільна освіта асоціюється з новими ідеями, сміливими експериментами, радісними відкриттями, цікавим пошуком і вірою в майбутнє. У нашій країні діють майже 15 тис. закладів дошкільної освіти, в яких 137 тис. педагогів навчають і виховують 1,253 млн дітей”, – повідомив Шкарлет.

Читайте також: Освітній омбудсмен назвав середню зарплату українського вчителя

Він наголосив, що наразі у світі немає важливішого завдання, ніж збереження життя і здоров’я усіх учасників освітнього процесу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com