У Мінреінтеграції повідомили про відновлення програми пільгового кредитування житла для ветеранів та переселенців

12.09.2020, 20:51
83952

В Україні відновили прийом заяв на отримання пільгового кредиту з відсотковою ставкою 3% річних для внутрішньо переміщених осіб, учасників проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасників проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла.

Читайте також: В Україні хочуть заборонити продаж сигарет у нічний час

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Змінами до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” на ці цілі до кінця 2020 року передбачено 14,6 мільйонів гривень.

З них половина коштів піде для пільгового кредитування ВПО, інша половина – учасників АТО/ООС. Кредит надається строком до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку. Кредит з відсотковою ставкою 3% річних надається, виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Нагадаємо, що за підсумками 2019 року в рамках виділених коштів пільгові кредити надано 198 сім’ям, з них 98 сімей ВПО, 100 сімей учасників проведення АТО/ООС.

Нагадаємо, 8 вересня під будівлею Офісу Президента в Києві відбувся мітинг внутрішньо переміщених осіб з вимогою відновити фінансування житлових програм: “Доступне житло” і пільгового кредитування під 3%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com