У Мінську готують нову угоду про перемир’я на Донбасі

5.06.2019, 20:53
27971

У столиці Білорусії під час зустрічі тристоронньої контактної групи  з врегулювання ситуації на Сході України сторони домовилися підготувати нову угоду про встановлення режиму тиші на лінії розмежування. Про це повідомляє ″ТАСС″, посилаючись на повпреда РФ на переговорах Бориса Гризлова.

Читайте також: Сьогодні у Мінську стартує робота оновленої групи з мирного урегулювання за участі Кучми та Лутковської

″Сторони домовилися про підготовку нової угоди про припинення вогню для можливого підписання вже на наступній зустрічі 19 червня″, – сказав він за підсумками засідання контактної групи.

При цьому, за словами Гризлова, є розуміння сторін, що ця нова угода має в обов’язковому порядку передбачати додаткові реально дієві заходи контролю за дотриманням перемир’я.

Під час аналізу ситуації з розведенням сил у районі Станиці Луганської, як наголосив Гризлов, Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ було відзначено, що на цій ділянці з 28 травня не було зафіксовано обстрілів.

″Тим самим створено умови для розведення сил на цій ділянці, – наголосив він. – У зв’язку з чим сторонами конфлікту було прийнято рішення про розведення сил у районі Станиці Луганської 10 червня″.

Також Гризлов відзначив важливість того, щоб українська сторона ″виконала зобов’язання зі звільнення утримуваних осіб, яких повинні були повернути на Донбас ще в грудні 2017 року. “Зміна влади в Києві не звільняє від виконання цих та інших взятих раніше зобов’язань″, – підсумував він.

У свою чергу представник України в контактній групі Леонід Кучма впевнений у тому, що прогрес в питанні обміну утримуваними особами буде досягнутий.

″Що стосується обміну військовополонених або незаконно утримуваних – я не можу сказати, що завтра буде принципове рішення, але я чітко знаю, що ці питання почнуть вирішуватися: скільки на скільки і так далі″, – сказав він після засідання ТКГ.

За словами Кучми, на засіданні також порушувалося питання про українських моряків, які перебувають під арештом в РФ. ″Я також впевнений, що зрушення обов’язково будуть″, – зауважив він

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com