У містах України з’явились пункти вакцинації від різних недуг: від чого щеплюють і навіщо

27.04.2023, 17:33
139681

Щепитися від кору, дифтерії, правця, а також “ковіду”, у Всесвітній тиждень імунізації українці можуть зробити це безкоштовно і зручно. Для цього Мінохорони здоров’я разом із міжнародними партнерами облаштували три десятки спеціальних пунктів, вони є чин не по всій країні, йдеться в ТСН.

Читайте також: “Когорта біля корита робить все, щоб бути схожими на РФ”: відомий воїн ЗСУ “наїхав” на депутатів (відео)

Один із пунктів запрацював у столичному Маріїнському парку. Ще 29 – по всій країні, зокрема і у містах, близьких до фронту  – Миколаєві, Харкові, Запоріжжі. Вакцинуватися йдуть дорослі, приводять і дітей.

Десятирічний Давид прийшов разом з мамою замість школи. Щеплюється хлопець додатково від вірусу папіломи, який здатен викликати рак. Такої вакцини тут медики не мають, але мати хлопця принесла її із собою. “Його купити в аптеці і принести сюди зробити – це буде набагато дешевше, ніж це робити в приватній клініці. Вакциновані і захищені”, – каже мама хлопчика.

Будь-який вірус має здатність мутувати, і тоді навіть звичайний грип матиме важкі наслідки. Нині в Україні ще й підтверджений спалах кору, крім того, – поліомієліту, що призводить до паралічу і смерті. Аби захиститися, кажуть медики, важливо вакцинуватися вчасно. “Сьогодні у нас є всі вакцини окрім БЦЖ. Це проти туберкульозу, Мають бути для цього спеціальні умови, спеціальний кабінет”, – кажуть медики.

Для “колективного імунітету” рівень вакцинованості в Україні недостатній, вважають в Міністерстві охорони здоров’я. Зокрема через прихильників теорій змов і затятих антивакцинаторів.

Натомість головний санітарний лікар країни Ігор Кузін переконує, усі вакцини у нас протестовані, безпечні та ефективні. Показує на собі, це чергове його щеплення від “ковіду”. “В середньому зараз за тиждень помирає до ста українців від захворювань, які зумовлені “ковідом”. 85 відсотків – це літні люди. Вакцина – це той засіб, який може профілактувати смертельні випадки”, – додає Кузін.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com