У МОЗ назвали кількість пацієнтів, які потребують трансплантації

8.10.2019, 23:19
46013

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла, скільки українців потребують трансплантації. Про це вона сказала під час круглого столу з питань трансплантації, повідомляє РБК-Україна.

Читайте також: У МОЗ звернулися до Гончарука через загрозу зриву реформи медицини новим керівництвом

Так, під час круглого столу йшлося про те, що щорічно в Україні потребують трансплантації органів за життєвими показаннями до 5 тисяч осіб.

″Якщо ми подивимося за потребами, які у нас сьогодні є, – це трансплантація кісткового мозку максимально, найбільша кількість – це нирки. Також це ще й печінка, і серце, і легені, і також нирка-печінка та легені. Якщо ми говоримо про розрахункові потреби, то на сьогодні в кількості… в березні було проведено (трансплантацію, – ред.) нирки – це близько 3 тисяч, а печінка – понад тисячу і ще окремі певні види. Власне, не доходить до 5 тисяч, які ви озвучили″, – заявила Скалецька.

″Так, щорічно трансплантації в Україні потребує до 5 тисяч осіб. Це приблизні розрахунки за різними видами трансплантації. Ну, 4900, приблизно. Коли ми будемо мати реєстр, ми матимемо кращий облік. Тоді бачитимемо реальну потребу″, – повідомила глава МОЗ.

За її словами, в 2018 році в державному бюджеті на трансплантацію було закладено 600 млн гривень.

″У 2019 році у нас вже закладено було 689 млн гривень, з них витрачено вже 600. І ще є кошти на ті подані заявки, вже сьогодні комісії будуть засідати. І ще є заявки, і нам потрібно ще виділити кошти″, – додала глава МОЗ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com