У МОЗ розповіли, чи заборонять в Україні роботу церков на карантині

6.08.2020, 18:21
80630

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що в Україні не планують вводити заборону на відвідування церков та храмів в умовах адаптивного карантину. Про це повідомляє УП.

Читайте також: В Україні збільшать стипендії

транспорту. Однак, в деяких районах коронавірус передається у церквах та храмах.

Попри це, міністр переконаний, що для уникнення таких випадків під час богослужінь потрібно краще стежити за виконанням епідеміологічних правил.

“Я сам є людиною, яка ходить в церкву, і теж інколи спостерігаю недотримання тих правил, які у нас встановленні. Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити”, – додав Степанов.

До слова, раніше глава МОЗ заявляв, що головною причиною зростання кількості хворих у західних регіонах, особливо в селах, є богослужіння.

Після чого Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій публічно відреагувала на звинувачення Степанова та відповіла, що в Україні церкви і релігійні організації дотримуються карантинних норм.

“Багато релігійних громад організували онлайн-трансляції своїх богослужінь, а допуск віруючих у храми і молитовні будинки відбувається за умови наявності захисної маски, з дотриманням рекомендованої урядом дистанції та використанням антисептичних засобів”, – відповіли у Раді Церков.

Водночас у ВРЦіРО наголосили, що готові до діалогу з МОЗ, щоб ризики поширення інфекції усувалися шляхом ефективної взаємодії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com