У МОЗ розповіли, як правильно носити маски та рукавички

5.04.2020, 14:17
68624

Центр громадського здоров’я МОЗ надав інструкцію, щодо правильного використання медичних масок і рукавичок. Про це пресслужба відомства повідомила в Facebook.

Читайте також: З 6 березня в Україні вводиться обов’язкове носіння масок на вулицях

 Відзначається, що маска призначена для зменшення виділення збудників інфекційних хвороб з дихальних шляхів. Також вона запобігає зайвим дотикам руками до лиця і зменшує ризик занесення інфекції на слизові.

Центр громадського здоров'я МОЗ надав інструкцію щодо правильного використання медичних масок і рукавичок.

У МОЗ рекомендували міняти маску кожні чотири години і не використовувати повторно. При носінні не можна чіпати її зовнішню частину. Підкреслюється, що марлеві маски не забезпечують належного рівня захисту.

Знімати маску потрібно за гумки, не торкаючись її зовнішньої поверхні. Використану маску необхідно згорнути та викинути у смітник.

Читайте також: З’являються ще до температури: лікарі назвали приховані симптоми коронавірусу

Рукавички одягають в разі безпосереднього контакту з кров’ю, біологічними рідинами, слизовими; при контакті з інфікованими людьми; під час роботи з потенційно забрудненими предметами. Їх заборонено мити або обробляти дезінфекторами, щоб використовувати повторно.

Рукавички надягають останніми з усіх засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, станом на 10:00 5 квітня в Україні 1251 лабораторно підтверджений випадок COVID−19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com