У МОЗ відповіли, коли в “червоних” зонах України послаблять карантин

12.03.2021, 19:32
95411

В областях України, в яких встановлено “червону” зону епідеміологічної небезпеки через COVID-19, послаблять карантин у разі стабілізації показників протягом не менше ніж п’яти днів поспіль.

Про це OBOZREVATEL у п’ятницю, 12 березня, розповіли в Центрі громадського здоров’я МОЗ України. Зазначимо, останній раз список населених пунктів за рівнями епідемічної небезпеки оновлювали днем раніше, 11 березня.

Згідно з постановою Кабінету міністрів від 9 грудня 2020 № 1236 “Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2”, рішення про скасування “червоного” рівня епідемічної небезпеки ухвалюється Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Для цього потрібно, щоб регіон досяг показників, що характеризують відсутність ознак, передбачених пунктом 3-3 цієї постанови, протягом не менше ніж п’яти днів поспіль.

Тобто встановлені постановою КМУ показники (такі як відсоток інфікованих, охоплення тестування населення, рівень госпіталізацій, завантаженість ліжок із киснем) мають відповідати нормам.

Адаптивний карантин в Україні.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com