У Миколаєві після видобутку глини у кар’єрі утворилось надзвичайне блакитне озеро (відео)

5.05.2020, 19:18
71509

Блакитна лагуна у Миколаївській області. Під Первомайськом утворилося незвичне для України озеро – туди, попри карантин, потягнулися спраглі за враженнями українці. Утім, виявилося, ця місцина небезпечна для людей. Воду звідти почали негайно відкачувати. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: Українці можуть побачити найяскравіший зорепад року: де і коли дивитись 

Озеро утворилося на місці, де працював кар’єр з видобутку каолінової білої глини. Коли роботи зупинили, а обладнання прибрали, з’явилася вода. А блакитний колір − від хімічної реакції.

“Це сталося в результаті реакції води і білої глини. Я не поділяю таке захоплення людей, це не природне явище. На території кар’єру постійно чергують два співробітники. Вже втомилися ганяти звідси відвідувачів”, − каже начальниця відділу державної охорони природно-заповідного фонду “Бузький Гард” Наталія Корой.

За словами охоронця кар’єра Олександра Іваненко, відвідувачі приїжджають навіть вночі:

“Може і обвалиться, можуть і в воду стрибнути. Застрягне − НЕ вилізе. Все може бути. Тут таке твориться – капець. Поставили ми і шлагбаум, і все − нічого не розуміють”.

Працівники кар’єра кажуть, що вода в озері небезпечна, тому що туди стікають, зокрема, добрива з полів. Додають: поняття не мали, що їх кар’єр перетвориться на мекку для туристів. Щоб не допустити нещасних випадків – почали діяти. Зокрема, встановили насос і почали відкачувати зі ставка воду. За день відкачали майже все озеро. Люди, які подолали сотні кілометрів, щоб приїхати сюди, розчаровані.

Читайте також: Чехія відкриває кордони для заробітчан

Втрутилася і місцева влада: зобов’язала обгородити кар’єр від людей.

“Було попереджено письмово керівництво про адміністративну відповідальність у зв’язку з масовим перебуванням людей на території, яка не відповідає ніяким туристичним вимогам”, − зазначає голова селищної ради с. Мигія Світлана Почтаренко.

У найближчі дні на кар’єрі запрацює охорона і патрулі поліції. Найбільш наполегливих туристів обіцяють штрафувати за порушення карантину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com