У Миколаєві волонтер подарував українським військовим літак

3.11.2019, 13:16
50225

У Миколаєві волонтер подарував військовим власний літак АН-2. Купив його ще чотири роки тому у збанкрутілої авіакомпанії. Відтоді авіасудно стояло розібране. Літак ж економічніший за гелікоптери, якими зараз користуються військові. Про це повідомляє 24 канал.

Читайте також: У Миколаєві чоловік розкладав по місту людські черепи

Волонтер Єгор Шишкін подарував військовим літак АН-2, та зізнався, що про власне авіасудно мріяв з дитинства. За подарунок він був удостоєний грамотою.

″У кожного з вас, мабуть, є дитяча мрія. Це була моя дитяча мрія – мати літак. Придбав його у 2015 році, зараз дізнався, що у військових є необхідність у даному літальному засобі – вирішив його передати військовим″, – сказав він.

Як зазначається, 10 бригада морської авіації є єдиною військовою частиною, в якій використовуються літаки типу АН-2.

″Нам економічно доцільно використовувати такі літаки для підготовки військовослужбовців. Крім того, це є унікальний літак, який може знаходитися з однієї заправки у повітрі до 7 годин″, – заявив заступник командувача ВМС ЗС України з авіації Ігор Бедзай.

Раніше літак використовувався для пасажирських перевезень, а тепер – для підготовки екіпажів, військових та десантників. Військові кажуть: ця техніка незамінна, коли треба відпрацювати десантування, а підрозділ знаходиться поза місцем постійної дислокації. Наприклад, в зоні проведення ООС.

″Виконує основні завдання для підготовки особового складу морської піхоти з парашутно-десантної підготовки. Так, як морська піхота зараз знаходиться в різних місцях в нас, розкидана по Україні. Більша частина на Сході. То ми виконуємо такі відрядження, ″ – зазначив заступник командира ескадрильї Максим Тюпін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com