У МЗС Нідерландів жалкують про передачу Цемаха та закликають Росію до співпраці

7.09.2019, 20:53
40896

Нідерланди жалкують, що бойовика “ДНР”, фігуранта справи про катастрофу МН17 Володимира Цемаха видали Росії в рамках обміну.

Читайте також: Зеленський та Баканов заявили, що через відмову звільнити Цемаха обмін міг зірватись

Про це міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок написав у відкритому листі на ім’я президента і парламенту країни, пише theБабель. За словами Блока, Україна передала Цемаха в ході обміну під тиском Москви.

“Кабінет міністрів глибоко шкодує про те, що під тиском Російської Федерації пан Цемах став частиною обміну полоненими і в даний час знаходиться в Росії. Уряд нагадує, що Росія зобов’язана співпрацювати на підставі резолюції РБ ООН 2166”, – йдеться в листі. Блок розповів, що перед видачею Цемаха Україна і Нідерланди провели ряд консультацій на вищому рівні.

“Уряд закликав відповідні українські органи влади не робити Цемаха частиною обміну ув’язненими”, – написав глава МЗС. Він також додав, що українська влада відклала обмін на деякий час, щоб дати можливість прокуратурі допитати Цемаха. Блок додав, що розслідування кримінальної справи про падіння МН17 буде продовжено.

“Звинувачення зазначило, що видача Цемаха не матиме жодних наслідків для процесу, який розпочнеться 9 березня 2020 року”, – йдеться в листі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com