Зеленський та Баканов заявили, що через відмову звільнити Цемаха обмін міг зірватись

7.09.2019, 15:45
40858

Президент Володимир Зеленський і глава СБУ Іван Баканов повідомили, що через питання звільнення Володимира Цемаха, якого вважають одним зі свідків у справі малайзійського “Боїнга”, міг зірватися обмін між Україною і РФ.

Читайте також: Зеленський заявив, що звільнення полонених є першим кроком деескалації конфлікту в Україні

За словами президента, Цемаха допитали, і не тільки перед обміном.

“Я не буду називати прізвища європейських лідерів, з якими ми проговорили час для всіх слідчих дій. Ми все це зробили. Все, що від нас попросили. Це було складно. Я боявся, що через це може зірватися обмін”, – сказав Президент.

“Рішення не було спонтанним, а добре виваженим з боку президента, оскільки відсутність Цемаха у списку на обмін автоматично передбачала припинення переговорів з Росією. До речі, як і відсутність прямого авіакоридору з Москви”, – заявив Баканов.

Він додав, що Цемаха було допитано.

“Матеріали долучені до справи. Іншу інформацію я не маю права розголошувати. Можу лише погодитися з думкою експертів, що вимога Москви включити Цемаха в свої списки є черговим підтвердженням причетності РФ до краху МН17. Можу запевнити, що ми докладемо надзусиль, щоб винні були покарані.

…Підкреслюю, що Україна як держава, по-перше, демонструє всьому світу, що рятує своїх громадян за прикладом найсильніших демократій світу – США і Ізраїлю. Згадайте, як у подібних ситуаціях діє держава Ізраїль. У 2006 році за звільнення капрала Гілада Шаліта Ізраїль, не вагаючись, віддав 1035 бойовиків. Адже життя громадянина безцінне”, – сказав Глава СБУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com