У НАБУ розповіли, коли почуть саджати до в’язниці за корупційні справи

12.11.2018, 12:14
5219

Наразі близько півсотні справ, які НАБУ і САП передали до українських судів загальної юрисдикції – не розглядаються. Однак, в Україні вже запущений процес, який дозволить прискорити впровадження кримінальної відповідальності за корупцію.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“З поміж 166 кримінальних проваджень, в яких станом на кінець жовтня 2018 року детективи НАБУ України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальні акти до суду, у 48 справах не відбулося підготовче засідання”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що лідером “антирейтингу” є справа “тернопільських прокурорів”, щодо якої суд вкотре постановив повернути обвинувальний акт. Провадження не розглядається вже майже 2 роки після передачі до суду – з 11 листопада 2016 року.

Крім того, заявили про довге “ходіння” справи за обвинуваченням посадовців у завданні збитків ПАТ “Державна продовольчо-зернова компанія”. Дане провадження судові інстанції розглядають близько 22 місяців. Наступне підготовче засідання у справі призначене на 26 листопада у Святошинському районному суді Києва.

“Наразі лише у 35 провадженнях від НАБУ і САП ухвалено судові рішення. Більшість з них затверджують угоди про визнання винуватості або звільнення від кримінальної відповідальності стосовно другорядних учасників корупційних злочинів”, – йдеться у повідомленні.

У НАБУ назвали причини, через які стопориться розгляд корупційних справ. Серед них – об’єктивний брак суддів, неявка, хвороби або відпустки учасників процесу тощо.

“Вищий антикорупційний суд має поставити фінальну крапку у справах від НАБУ і САП, а винесені вироки допоможуть повернути арештовані під час розслідувань кошти в дохід держави. Саме тому його якнайшвидшого створення вимагають і українське суспільство, і міжнародні партнери”, – додали у НАБУ.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com