У Нафтогазі пояснили, як українці зможуть змінювати постачальника газу

7.06.2020, 21:43
74801

У Нафтогазі заявили, що з 1 липня, коли запрацює роздрібний ринок газу, користувачі зможуть змінювати постачальників послуг.

Читайте також: Усі області змінять межі, райони ліквідують: в Україні проведуть масштабну реформу, опубліковано карти

Як інформує Главком, про це заявив директор ТОВ “Газопостачальна компанія” Нафтогаз України” Максим Рабінович, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Клієнт зможе обирати постачальника газу і змінювати його хоч кожного місяця. Дуже важливо пояснити, що для цього не потрібно підводити собі ще одну газову трубу. У результаті проведеного в країні анбандлінгу на ринку відбулось розділення: є компанії, які займаються доставкою газу і відповідають за труби, а є компанії, які газ продають і відповідають за його постачання клієнтові”, – сказав Рабінович.

Він нагадав, що доставляє газ облгаз, а постачає – облгаззбут.

“Останній тепер, по суті, не буде єдиним постачальником. Споживач зможе обрати такий самий збут із сусідньої області або будь-якого іншого постачальника за власними критеріями. Насамперед це ціна, яка тепер може відрізнятись, а також сервіси. Можливо, комусь більше подобається платити онлайн, а комусь подобається паперовий рахунок. Хтось хоче, щоб цей рахунок був детально розбитий, а комусь подобаються контакт-центри, які відповідають 24/7. Будуть нові сервіси, які почнуть з’являтися рівно тоді, коли постачальники зрозуміють, що ці сервіси стають для клієнтів важливим складником при виборі обслуговчої компанії”, – зазначив Рабінович.

Водночас, він припустив, що терміни відкриття ринку газу можуть перенести.

“Уже було перенесення відкриття ринку. Закон про ринок газу був прийнятий у 2015 році, на НАК “Нафтогаз України” були покладені тимчасові спецобов’язки (ПСО) для постачання газу для побутових споживачів. Але скасування ПСО неодноразово відкладалось. Востаннє дату відкриття ринку перенесли з 1 травня цього року на 1 липня”, – додав Рабінович.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com