У “Нафтогазі” розповіли, до якого опалювального сезону готуватися українцям

3.09.2021, 20:21
100180

Запасів газу у підземних сховищах в обсязі 19 млрд кубометрів, які “Нафтогаз України” планує накопичити перед початком зимового періоду, вистачить для стабільного проходження опалювального сезону навіть за умови ймовірних додаткових потреб теплових електростанцій, які зіткнулися з проблемою недостатніх запасів вугілля на складах.

Читайте також: Дощі та нічні похолодання до +4 градусів: якою буде погода на вихідні

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії “Нафтогаз України”.

Зазначається, що станом на 1 вересня у вітчизняних підземних сховищах (ПСГ) накопичено понад 18 млрд куб.м газу — це майже 60% від загальної ємності підземних сховищ України, що відповідає середньому рівню наповненості газосховищ Європи.

При цьому до початку опалювального періоду держкомпанія планує додатково закачати в сховища ще 1 млрд кубометрів газу.

“До початку опалювального сезону “Нафтогаз” планує накопичити понад 19 млрд куб.м газу в українських ПСГ. Такого обсягу буде достатньо для стабільного проходження опалювального сезону навіть за умови ймовірних додаткових потреб теплових електростанцій, які зіткнулися з проблемою недостатніх запасів вугілля на складах”, – сказано в повідомленні.

Також наголошується, що зараз в українських сховищах в режимі “митний склад” зберігається 3,3 млрд кубометрів газу, який належить іноземним трейдерам і приватним компаніям-резидентам.

“Є певні побоювання, пов’язані з можливим реекспортом газу, що належить нерезидентам. Можу заспокоїти: за чотири місяці сезону закачування-2021 нерезиденти реекспортували 0,06 млрд куб. м. Всі інші запаси або реалізовані на українському ринку, або і надалі залишаються в ПСГ”, ‒ зазначив в.о. генерального директора “Укртрансгазу” Сергій Перелома.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com