У НБУ дозволили купувати валюту без обмежень

29.10.2019, 23:23
49541

Національний банк України з 5 листопада скасував обмеження на купівлю іноземної валюти і банківських металів фізичними особами в еквіваленті 150 тисяч гривень у день через касу банку, фінансової установи або в системах онлайн-банкінгу. Про це повідомляє прес-служба регулятора у вівторок, 29 жовтня.

Читайте також:  У НБУ заявили, що переговори з МВФ заморожені через Приватбанк

Відзначається, що також припиняє діяти вимога для фізосіб надавати в банки документи, що підтверджують підстави на купівлю безготівкової валюти.

За оцінками НБУ, ці послаблення істотно не вплинуть на валютний ринок. Так як, по-перше, населення купує валюту на суми менше 150 тисяч гривень. По-друге, загальні обсяги купівлі та продажу валюти населенням на сьогодні сумірні.

У той же час, чиста купівля валюти Нацбанком на міжбанківському валютному ринку завдяки надлишковій пропозиції з боку бізнесу та інвесторів у цьому році становить майже $4 млрд, а міжнародні резерви протягом останніх місяців зберігаються на рівні $21-22 млрд.

Також у НБУ вважають, що немає підстав і для посилення тиску на гривню внаслідок дії психологічних факторів: інфляційні і девальваційні очікування українців продовжують поліпшуватися.

Лібералізація валютного законодавства та зміцнення макрофінансової стабільності дозволили Нацбанку скасувати в цьому році вже більше 30 валютних обмежень, в тому числі для населення, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com