У НБУ заявили, що переговори з МВФ заморожені через Приватбанк

13.10.2019, 15:12
46844

Переговори України з Міжнародним валютним фондом про нову кредитну програму гальмуються через суперечку між державою і бізнесменом Ігорем Коломойським за контроль над націоналізованим ПриватБанком. Про це сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова в інтерв’ю Reuters, оприлюдненому в неділю, 13 жовтня.

Читайте також: НБУ відсудив у Жеваго 1,539 мільярда гривень

Зазначено, що уряд України веде переговори про нову кредитну програму МВФ. Рожкова сказала, що розмір програми може бути збільшений до 8 млрд доларів.

″Обговорення з МВФ наступного траншу фінансування заморожено через проблеми ПриватБанку. Це для них і для міжнародної спільноти червона лінія″, – сказала Рожкова.

Вона попередила про “величезну небезпеку” для інвестиційного клімату України, якщо спір не буде врегульовано належним чином. Проблема ПриватБанку повинна бути вирішена не шляхом розрахунків з колишніми власниками.

″Це показує різницю між олігархічним впливом на банківський сектор в колишні дні і новим прозорим і незалежним банківським сектором″, – сказала перший заступник голови НБУ.

Рожкова сказала, що була розчарована рішенням Зеленського залишатися осторонь від конфлікту, а не активно захищати рішення 2016 року.

″МВФ хоче сильний сигнал від уряду про збереження адміністративної незалежності ПриватБанку і незалежності Національного банку України″, – наголосила вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com