У Німеччині помер 63-річний чоловік, якого облизав собака

25.11.2019, 20:47
54041

У Німеччині 63-річний чоловік помер після зараження рідкісною інфекцією після того, як його облизав пес.

Читайте також: Популярний серед українців екзотичний курорт охопила смертельна хвороба

Про це пише CNN із посиланням на статтю в Європейському журналі звітів про випадки захворювань внутрішніх органів.

Після незвичайного випадку лікарі попередили власників домашніх тварин про необхідність терміново звернутися до лікаря, якщо у них з’являться незвичайні симптоми, що нагадують грип.

Згідно зі звітом, здоровий чоловік підхопив бактерію Capnocytophaga Canimorsus, яка зазвичай зустрічається в пащах собак та кішок. Вона передається людям лише у рідкісних випадках. Бактерії можуть передаватися через укус тварини, але не у випадку з пацієнтом з Німеччини.

“Єдина домашня тварина чоловіка, собака, торкалася і облизувала його, але не кусала й не травмувала”, – йдеться в медичному звіті.

Спочатку чоловік повідомив про симптоми, подібні до грипу. Потім у нього розвинувся важкий сепсис і блискавична пурпура, за якої на тілі з’являються кров’яні плями, синці, шкіра може змінювати колір та зазнавати некрозу.

За словами авторів, чоловік перебував у реанімації, але його здоров’я продовжувало погіршуватися, і він помер від поліорганної недостатності.

“Власники домашніх тварин з банальними, наприклад, грипоподібними, симптомами повинні терміново звернутися до лікаря, якщо симптоми незвичайні”, – писали лікарі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com