У парламенті Німеччини знову не змогли домовитися щодо постачання Україні танків Leopard

20.01.2023, 07:32
134472

У Бундестазі партії не змогли винести на голосування питання про надання Україні сучасних танків Leopard 1 та Leopard 2. Декілька фракцій виступили проти.

Читайте також: Очільник МЗС Ірану приголомшив несподіваною заявою про “нові території” РФ

Про це інформує Європейська правда.

У своїй пропозиції парламентська група ХДС/ХСС закликали федеральний уряд Німеччини надати промисловості та третім країнам дозвіл на експорт бойових танків Leopard-1 та Leopard-2. А також консерватори закликали надати Україні танки Leopard 2 зі складів Бундесверу і паралельно закуповлювати нові танки для Бундесверу.

Обговорення тривало декілька годин. Заступник голови депутатської групи ХДС/ХСС Давід Вадефуль закликав канцлера Олафа Шольца надати “зелене світло” для постачання основних бойових танків Leopard, пригадавши його весняну обіцянку.

Після цього Бундестаг передав пропозицію  консерваторі про постачання бойових танків Leopard 1 і Leopard 2 до Комітету у закордонних справах для подальшого обговорення. Втім, голосування провалося через фракції правлячої коаліції – соціал-демократів, “Зелених” і вільних демократів, а також крайніх “Альтернативи для Німеччини” та “Лівих”. Водночас і консерватори, й три фракції правлячої коаліції виступили за продовження військової підтримки України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com