У Парламенті схвалили законопроект про заборону вирубки лісів у Карпатах

30.10.2019, 16:32
49667

Парламент схвалив в другому читанні проект закону щодо введення заборони на суцільну вирубку лісів на гірських схилах Карпатського регіону.

Читайте також: Карпати різко набрали популярності як місце відпочинку серед українських та іноземних туристів

Про це повідомляє РБК-Україна.

Законопроект №0873 (№6749 в старому скликанні ВР, – ред.) підтримав 301 народний депутат.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що в 2000 році був прийнятий закон “Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону”, який вводив мораторій на 10 років на проведення суцільних рубок головного користування в ялицево-букових лісах на стрімких схилах Карпат.

Відповідно в 2011 році цей мораторій перестав діяти, і проведення суцільних рубок ялицево-букових лісів знову стало можливим.

“Цей закон встановлює заборону на проведення суцільних рубок на гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних рубок головного користування і будь-яких інших суцільних рубок у високогірних лісах, в лісах в лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та на берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних буреломів і вітровалів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками зелених насаджень”, – йдеться в тексті закону.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com