У парламенті зареєстрували законопроект про криптовалюту: деталі

18.11.2019, 16:54
52802

До Ради внесли законопроект ″Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами″. Про це йдеться на сайті Міністерства цифровий трансформації.

Читайте також: У підрозділі Львівської залізниці виявили майнінгову ферму криптовалюти

Відомо, що законопроект розроблений блокчейн-спільнотою, міжфракційним нардепівським об’єднанням Ради Blockchain4Ukraine, Офісом ефективного регулювання BRDO і командою фахівці з Міністерства цифрової трансформації. Документ на розгляд Ради вніс нардеп Олексій Жмеренецький.

У документі дано визначення термінам “віртуальний актив”, “криптоактив”, “операція з криптоактивами”, “розподілений реєстр”, “токен” і “токен-актив”. Також в ньому прописані особливості оподаткування при операціях з криптовалютою.

Наприклад, встановлено ставку податку на доходи фізичних осіб для інвестиційного прибутку від продажу криптоактивів терміном на 5 років в розмірі 5%. Пропонується розраховувати інвестиційний прибуток від операцій з криптоактивами як позитивну різницю між доходом, отриманим платником податку від продажу криптоактива, і його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого криптоактиву  або на створення такого криптоактиву. А операції з продажу криптоактивів запропоновано не брати до уваги об’єктом оподаткування податком на додану вартість.

У Міністерстві висловили впевненість, що прийняття закону створить умови для початку функціонування ринку віртуальних активів відповідно до законодавства України. А держава отримає додаткові надходження податків від операцій з віртуальними активами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com