У парламенті зареєстрували законопроєкт про створення єдиної юрособи митниці

1.11.2019, 17:10
49996

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає введення нового формату діяльності Державної митної служби України як єдиної юридичної особи.

Читайте також: Глава уряду дав місяць на виправлення ситуації з контрабандою на митницях

Як йдеться на офіційному сайті парламенту, відповідний законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо вдосконалення структури управління у сфері державної митної та податкової політики зареєстрований під номером 2318.

Ініціатор законопроекту – голова уряду Олексій Гончарук. Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документ вводить новий формат діяльності Державної митної служби як єдиної юридичної особи, у зв’язку з чим її територіальні органи будуть здійснювати діяльність як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи. “Реалізація норм проекту закону дозволить посилити інституційну спроможність державних органів, що реалізують державну митну і податкову політику”, – наголошується в записці.

Як написав на своїй сторінці в мережі Facebook керівник Держмитслужби Максим Нефьодов, цей законопроект важливий, “тому що це ядро функціональної реформи митниці – перетворення з конгломерату різних регіональних структур на уніфіковану систему”. “Цим ми хочемо: стандартизувати процеси, заощадити на масштабі в адмінфункціях, розірвати зв’язок з місцевими елітами, отримати можливість перерозподіляти декларації між регіонами, відкрити знеособлену інформацію, отримати кращу керованість і підзвітність”, – додав Нефьодов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com