У Польщі засудили 14 членів шпигунської мережі Росії, серед них – українці й білоруси

20.12.2023, 13:31
151613

Суд Любліна у вівторок, 19 грудня, визнав 14 громадян Росії, Білорусі та України винними в підготовці диверсій на користь Москви у складі шпигунського угруповання.

Читайте також: Поляки знов заблокували пункт пропуску “Дорогуськ–Ягодин”: яка ситуація на кордоні

Джерело: Європейська правда” з посиланням на AFP

Шістнадцятьом фігурантам у листопаді оголосили звинувачення у шпигунстві, зокрема в підготовці підриву потягів з гуманітарною допомогою для України, а також стеженні за військовими об’єктами та об’єктами критичної інфраструктури.

Чотирнадцять із них визнали провину, але на суді не з’явились, тому вирок їм оголосили заочно. Двох інших імовірних членів  шпигунської мережі судитимуть окремо після того, як вони відкликали свої попередні заяви про визнання вини.

“Розглянувши справу… суд визнав усіх підсудних винними в інкримінованих їм злочинах, а також встановив, що деякі з них діяли в складі організованої злочинної групи”, – заявив суддя Ярослав Ковальський, оголошуючи вирок.

Речниця Люблінського суду Барбара Марковська повідомила AFP, що членами шпигунського угруповання були “росіяни, українці та білоруси”, не уточнивши подробиць.

Відомо, що серед засуджених – російський хокеїст польського клубу із Сосновця Максим С., арештований у червні, а також, за даними польських ЗМІ, “два українські юристи та політолог, викладач французької мови, фармацевт, інженер-програміст”.

За даними слідства, члени угруповання отримували завдання від російських кураторів через Telegram й отримували платню за них у криптовалюті – від 300 до близько 10 тисяч доларів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com