У Раді хочуть маркувати іноземних агентів

17.09.2018, 15:53
4229

У Верховній Раді виступили за створення закону про реєстрацію іноземних агентів в Україні.

Про це на погоджувальній раді парламенту заявив лідер фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.

“Народний фронт” ініціює розробку законопроекту, аналогічного закону у Сполучених Штатах від 1938-го, про реєстрацію іноземних агентів. Він має стати, у тому числі, одним із запобіжників від впливу Кремля на Україну.

Ми вважаємо що ЗМІ чи неурядові організації, які згідно з цим законом будуть визнані іноземними агентами, зобов’язані на постійній основі інформувати громадян України, що вони діють в інтересах іноземної держави. Ми пропонуємо, щоб такий закон стосувався виключно іноземних агентів, які прямо чи опосередковано діють в інтересах держави-агресора, якою є Російська Федерація”.

На думку нардепа, закон необхідний у виборчому процесі.

“Країна входить до виборчого процесу. Треба визнати, що в Україні діє розгалужена мережа замаскованої та явної російської агентури. Вони беруть під контроль телеканали та інші медіа, жонглюють своїми політичними пішаками, а росспівробітництво плодить тут безліч нібито громадських організацій, незалежних ні від кого, крім Росії.

Кремль використовує демократичні свободи та інститути для диверсійної діяльності. Вони цілеспрямовано та цинічно прикриваються демократією, щоб ширити хаос і конфронтацію. Це їхній фірмовий прийом”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com