У РФ почали вербувати на війну заробітчан з Центральної Азії – розвідка Британії

8.05.2023, 16:01
140223

Російські військові вербувальники націлилися на робітників-мігрантів з Центральної Азії для участі у війні в Україні.

Читайте також: В Україні 9 травня з’явиться нове державне свято: Зеленський підписав указ

Як йдеться у свіжому огляді британської розвідки, з цією метою вербувальники відвідували Російські мечеті та імміграційні служби. “Співробітники імміграційних служб, які розмовляють таджицькою та узбецькою мовами, регулярно намагаються завербувати мігрантів”, – йдеться в повідомленні розвідки.

Вербувальники пропонували робітникам-мігрантам бонуси за реєстрацію в розмірі $2390 і зарплату до $4160 на місяць. Мігрантам також було запропоновано прискорене отримання російського громадянства від шести місяців до одного року замість звичайних п’яти років.

“Висока щомісячна заробітна плата і бонуси при реєстрації спонукають деяких робітників-мігрантів зареєструватися. Цих новобранців, швидше за все, відправляють на українську лінію фронту, де рівень втрат надзвичайно високий”, – припускають Британські аналітики.

В огляді наголошується, що вербування мігрантів є частиною спроб Міноборони РФ виконати поставлене завдання по залученню 400 тис.добровольців для бойових дій в Україні.

“Влада РФ майже напевно прагне якомога довше відстрочити будь – яку нову відкриту обов’язкову мобілізацію, щоб звести до мінімуму внутрішнє інакомислення”, – зробили висновок в британській розвідці.

Мобілізація в РФ

У відкриту часткову мобілізацію в РФ оголошували у вересні минулого року. Її оголосив президент країни Володимир Путін. Після цього тисячі Російський чоловіків втекли з країни. У зв’язку з цим надалі російська влада почала проводити приховану мобілізацію. А для поповнення рядів “гарматного м’яса” стали вербувати ув’язнених. Цей займалася ПВК”Вагнер”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com