У РФ заявили про створення нової авіаційної крилатої ракети: подробиці

31.10.2023, 13:03
149006

У Росії заявили про створення нової авіаційної крилатої ракети для винищувача Су-57.

Читайте також: “Зараз Україна програє стратегічно”: комбат ЗСУ про рожеві окуляри суспільства і недооцінювання ворога

Про це повідомляє “Коммерсантъ“.

Стверджується, що при менших розмірах вона має дальність, яку можна порівняти з ракетами, які застосовуються в дальній авіації на стратегічних бомбардувальниках Ту-95МС і Ту-160.

До крилатих ракет великої дальності авіаційного базування відносяться снаряди, здатні вразити ціль на відстані 600 км і більше. У дальній авіації – від 1000 до 6500 км.

Повідомляється, що інженерам нібито вдалося досягти зниження габаритів ракети за рахунок “нової конструкції доладного крила і внутрішньої компонування, а також застосування нового малорозмірного двоконтурного турбореактивного двигуна”.

Зазначимо, що Су-57 – це багатоцільовий винищувач п’ятого покоління. Має відсіки усередині фюзеляжу для розміщення боєприпасів. Це необхідно для зниження помітності радіолокації літака.

Нагадаємо, після масованих обстрілів минулої осені та взимку в Росії виник дефіцит ракет. Йдеться про високоточні крилаті ракети, а також “Калібрах”. Українська розвідка зазначає, що росіяни відновлюють виробництво, щоб нагромадити ракети перед зимою. Мабуть, окупанти хочуть повторити ракетний терор України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com