У росіян при перетині кордону з ЄС вимагають відзвітувати про ставлення до війни з Україною

22.02.2024, 13:33
154593

Співробітники прикордонної служби ФСБ ввели анкетування з питаннями про війну в Україні для осіб, які перетинають кордон з ЄС, пише видання “Медіазона”. Зокрема, така практика діє на пропускних пунктах з Естонією “Шумілкіно” і “Куничина гора”, розташованих в Псковській області.

Читайте також: “Буде сюрпризом для Росії”: міністр оборони Литви заінтригував запланованою допомогою Україні

Від громадян вимагають надати особисті дані, в тому числі вказати місце проживання в Росії і за кордоном, серію і номер паспорта, інформацію про проходження військової служби і мету поїздки. Крім цього вони повинні повідомити, де і ким вони працюють, контактний номер і ідентифікатор (IMEI) телефону.

В кінці йде блок питань, пов’язаних з війною. Громадян просять перерахувати “близьких родичів”, які проживають в Росії і в Україні; імена знайомих, які воюють на боці ЗСУ; повідомити про “наявність зв’язків з числа співробітників спецслужб” і про своє “ставлення до дій керівництва ЄС, що підтримує націоналістичний режим” в Києві.

Анкети видають вибірково / фото "Медіазона"

За словами джерела “Медіазони”, анкети видають вибірково, в основному тим, хто має два громадянства – російське і європейське. Іноді співробітники ФСБ також вивчають смартфони, підключаючи їх до спеціальної програми.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com