“Буде сюрпризом для Росії”: міністр оборони Литви заінтригував запланованою допомогою Україні

21.02.2024, 19:28
154561

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що найближчим часом Україні можуть бути надані нові види підтримки, але які саме він поки не уточнив.

Читайте також: Проросійський плакат і заклик до Путіна: Польща відреагувала на інцидент під час протесту фермерів

Про це пише видання LRT.

“Думаю, що найближчим часом ми побачимо, мені доводилося говорити з іншими міністрами, найрізноманітніші ініціативи щодо збільшення підтримки України, і це може бути не обов’язково зброя”, – сказав Анушаускас.

За його словами, країни зійшлися на думці, що підтримку України потрібно збільшити і, можливо, навіть змінити за формою.

“Ми підтримуємо Україну військовими, фінансовими коштами, надаємо навчальну підтримку, але я думаю, що, можливо, будуть й інші форми, але я б не хотів зараз вдаватися в подробиці”, – сказав міністр.

“Нехай це буде сюрпризом для Росії”, – додав Арвідас Анушаускас.

Як пише LRT, естонська розвідка підрахувала, що якби європейські країни виділили 0,25% свого ВВП до військового бюджету України, це дозволило б їй вести війну цього і наступного року, і стало б дуже чітким сигналом для Кремля, що Європа не залишить Україну.

“Це, звісно, подвоїло б військову підтримку і, по суті, компенсувало б відсутність США в цій підтримці в ці місяці”, – сказав Анушаускас.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com