У Росії штрафуватимуть за зневагу до влади в Інтернеті

7.03.2019, 12:31
15234

Російська Держдума прийняла закон про адміністративне покарання громадян, які “неправильно” висловлюються проти влади в мережі.

Читайте також: У Москві шість тисяч росіян прийшли на акцію пам’яті Бориса Нємцова

Державна дума Росії ухвалила закон, що передбачає адміністративне покарання за зневагу до влади в інтернеті. “Роскомнагляд” має слідкувати за процесом та вимагати від власників сайтів видаляти “зневажливу” інформацію протягом доби. Авторів публікацій чекатимуть штрафи та навіть арешти.

“Якщо ці дії не містять кримінально караного діяння, то за публікацію таких матеріалів загрожує адміністративний штраф в розмірі від 30 тис. до 100 тис. рублів. За повторне порушення – штраф у розмірі від 100 тис. до 200 тис. рублів або адміністративний арешт на строк до 15 діб. Якщо ж дії були вчинені особою, раніше підданій адміністративному покаранню за аналогічне адміністративне правопорушення більше двох разів, його чекає штраф у розмірі від 200 тис. до 300 тис. рублів або адміністративний арешт на строк до 15 діб”, – йдеться у законі.

Російський опозиціонер Олексій Навальний відреагував на цей закон та закликав 10 березня вийти на акцію протесту проти цензури в інтернеті.

“Держдума ухвалила всі свої (вибачте, інакше сказати не можу) тупорилі закони, що вводять тотальну цензуру в інтернеті. Цієї неділі 10 березня в 14:00 в Москві на площі Сахарова відбудеться узгоджений мітинг прихильників вільного інтернету. За інтернет, проти цензури”, – заявив він.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com