У Росії заарештували всі активи Volkswagen, щоб концерн не вийшов з ринку

20.03.2023, 18:32
137631

У Росії заарештовані всі місцеві активи німецького автоконцерну Volkswagen за позовом автозаводу ГАЗ. Відповідне рішення ухвалив арбітражний суд Нижегородської області.

Читайте також: Візит Путіна до Маріуполя сигналізує, що окупанти готуються відступати – пояснення експерта

Як випливає з рішення суду, арешт накладено в якості “забезпечувального заходу” в рамках позову від російського автозаводу, що вимагає стягнути з німецького автоконцерну 15,6 мільярда рублів збитків.

У ГАЗі стверджують, що Volkswagen має намір незабаром піти з російського ринку і тому розірвав договір про виготовлення автомобілів в Нижньому Новгороді. Російське підприємство побоюється, що німці продадуть свої активи третім особам і тому не зможуть компенсувати ГАЗу його збитки.

Суд погодився з доводами ГАЗу і заарештував всі російські активи Volkswagen Group, за винятком грошових коштів. Також суд заборонив компанії “Фольксваген Груп Рус” проводити ліквідацію, реорганізацію та інші реєстраційні дії.

Слід зазначити, що договір про виготовлення автомобілів Volkswagen в Нижньому Новгороді був укладений в 2011 році, а пізніше його продовжили до кінця 2025 року. Але після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Volkswagen зупинив збірку на російському заводі і заявив про плани піти з російського ринку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com