У Росії заочно арештували українську журналістку Ірму Крат

5.06.2019, 18:54
27959

У РФ суд заочно взяв під варту українську журналістку Ірму Крат, яка, нібито причетна до нападу на будівлю посольства РФ у Києві в 2016 році. Про це повідомляє ″ТАСС″, посилаючись на офіційного представника СК РФ Світлану Петренко.

Читайте також: “Путін пі**р”: у Росії оштрафували хлопця, який сфотографував та запостив образливий для влади напис

″Слідством встановлено, що до цих нападів причетна громадянка України Ірма Крат. Вона оголошена в міжнародний розшук, і сьогодні заочно їй обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту″, – заявила вона.

За даними відомства, з 5 по 10 березня 2016 року ″агресивно налаштовані особи″ неодноразово нападали на будівлю посольства РФ у Києві. За даним фактом СК Росії розслідує кримінальну справу за статтею про напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом.

Петренко зазначила, що Віденська конвенція про дипломатичні зносини накладає на державу перебування обов’язок вжити всіх належних заходів для захисту будівель представництва від вторгнення і нанесення шкоди, а також для запобігання порушенню спокою представництва або образи її гідності. Також ці заходи стосуються і створення умов для залучення причетних до таких нападів до відповідальності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com