У Швейцарії на референдумі проголосували проти заборони вільного пересування з ЄС

27.09.2020, 17:21
85201

Під час референдуму в неділю, 27 вересня, швейцарці проголосували проти перегляду угоди з Європейським Союзом про вільне пересування.

Читайте також: Ще одна популярна туристична країна відкрила свої кордони для українців

Це демонструють перші екзитполи, повідомляє ТСН з посиланням на швейцарський мовник SRF.

Згідно з оцінками телеканалу, проти ініціативи, яку висунули у Швейцарській народній партії (SVP), висловилися 63% тих, хто проголосував. Водночас можлива похибка опитування перебуває в межах 3%, стверджують у SRF.

Ініціатори з консервативної SVP пояснювали необхідність переглянути угоду з ЄС потребою обмежити кількість громадян Європейського Союзу з правом на проживання та роботу в Швейцарії, аби покласти край “неконтрольованій міграції”, що “загрожує ринку праці”. Це також, мовляв, загрожує системі соціального забезпечення, яка не витримує навантаження, адже населення країни збільшилося від 1990 року майже на чверть.

“Велика Британія була повноправним членом Європейського Союзу. А тепер вони розлучені. Ми ж просто дружимо з ЄС і збираємося цю дружбу видозмінити”, – заявляв раніше депутат Швейцарської народної партії Ів Нідеггер.

Своєю чергою противники ініціативи заявляли, що відмова від вільного пересування з країнами Євросоюзу може завдати шкоди особливим відносинам з ЄС, особливо, якщо це залишить Швейцарію без доступу до єдиного європейського ринку.

Втім, дані соціологічних опитувань напередодні референдуму пророкували, що ініціатива SVP не набере належної підтримки. Очікувалося, що 65% швейцарців проголосують проти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com