У скандального екснардепа Микитася провели обшук і вручили підозру

29.12.2020, 13:20
92206

Слідчі Національної поліції України 29 грудня провели обшук у будинку колишнього нардепа і бенефіціарного власника ТОВ “Укрбуд Девелопмент” Максима Микитася. Пізніше йому оголосили підозру в кримінальній справі про викрадення людини.

Читайте також: Микитась заявив, що партія “слуг” отримувала гроші з будівництва Подільсько-Воскресенського моста

Про обшук написав у Facebook редактор “Цензор.Нет” Юрій Бутусов із посиланням на джерела в Національному антикорупційному бюро (НАБУ) і Нацполіції. Згодом у Міністерстві внутрішніх справ підтвердили, що підозрюваному в заволодінні майном ГУ Нацгвардії підприємцю повідомлено ще й про підозру в замовленні викрадення юриста столичної компанії.

“Обшук тривав станом на 9:30. Микитась продовжує перебувати під охороною спецназу НАБУ. Адвокати готують заяву”, – зазначив він.

За його словами, на свідченнях, документах і доказах,наданих Микитасем, ґрунтується підозра проти колишнього співробітника “Укрбуду”, нині заступника голови Офісу президента з роботи правоохоронних органів Олега Татарова. Водночас Микитасю слідчі тоді не висловили підозру.

Татаров також продовжує роботу в ОПУ. Його справу Офіс генерального прокурора вирішив передати в Службу безпеки, однак НАБУ відмовляється це робити, оскільки всі антикорупційні справи перебувають у виключній компетенції бюро.

28 грудня Максим Микитась подав клопотання генпрокурорці Ірині Венедіктовій про розгляд його справи тільки в НАБУ. Опісля Національна поліція й висунула підозру проти ексглави “Укрбуду” у кримінальному злочині, не пов’язаному з корупцією.

“Сьогодні у Микитася відбувалися слідчі дії, йому повідомлено про підозру в замовленні викрадення юриста столичної компанії“, – цитує “Інтерфакс-Україна” слова свого співрозмовника. Останній підкреслив, що ексвласника “Укрбуду” не затримували.

МВС у своєму офіційному Telegram-каналі зазначає, що власнику відомої будівельної компанії повідомлено про підозру у замовленні викрадення столичного правозахисника та вимагання. Подія трапилася 8 грудня у Києві, коли четверо осіб викрали юриста компанії, яка надавала юридичні послуги підозрюваному.

Тоді за декілька годин поліцейські затримали виконавців, а згодом встановили і безпосереднього замовника злочину. Ним виявився Максим Микитась, а організатором – лідер злочинного угруповання, котрий нині перебуває під вартою за скоєння вбивства.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com