У Словаччині пройшли президентські вибори: країною керуватиме жінка

1.04.2019, 09:31
18941

Активістку з прав людини Капутову, яка стала відомою своєю антикорупційною позицією, обрали на виборах новою лідеркою Словаччини.

Читайте також: Вибори президента Словаччини: лідирує громадська активістка

Активіст з прав людини і адвокат Зузана Капутова виграли президентські вибори в Словаччині. Згідно з підрахунками голосів, вона лідирує з 58 відсотками підтримки.

Її опонент у другому турі виборів від імені соціал-демократів, призначений комісаром ЄС Марос Сефцович, який має 42 відсотки голосів.

Таким чином, Капутова стає першою жінкою главою держави в Словаччині. Вона подякувала виборцям за їхню підтримку: “Я приймаю це рішення з великою покірністю і усвідомленням великої відповідальності”, – сказала вона.

Як і її безпартійний попередник Андрій Кіска, вона буде представляти “явно проєвропейську позицію”, заявила Капутова. Капутова закликала також словаків до єдності: “Пошукаймо те, що нас об’єднує, поставивши співпрацю перед індивідуальними інтересами”.

Переможений Сефчович привітав Капутову з перемогою. Він радий, що “теж може брати участь у проєвропейській орієнтації Словаччини”, сказав політик після свого привітання.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com