У “Слузі народу” заявили про тестування моделі переходу до президентської форми правління: деталі

28.09.2023, 15:33
147443

Перший віцеспікер Верховної Ради, колишній голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко заявив, що зараз в Україні тестується модель переходу від парламентсько-президентської до президентської форми держави.

Читайте також: Болгарія передасть Україні несправні ракети, які не може поремонтувати

Його процитувала депутатка Київської міської ради Вікторія Пташник.

“Ми зараз тестуємо модель переходу від парламентсько-президентської держави до президентської, з сильним президентом”, — передала вона слова Корнієнка під час форуму “Диригенти змін”.

Пояснення Корнієнка: казав чи не казав

Пізніше у коментарях Корнієнко пояснив, що “мова йшла про те, що зараз, під час воєнного стану, це відбувається, адже президент — це Верховний Головнокомандувач і під час війни його роль підсилюється”.

І додав: “І де тут, що я планую дати повноваження? І як я взагалі можу один їх дати? Я навіть зміни до Конституції самотужки не можу запропонувати, потрібна допомога колег”.

У коментарі “Громадському” Корнієнко уточнив, що цей коментар вирваний з контексту. Він пообіцяв, що попросить організаторів форуму, аби вони опублікували повне відео. А також запевнив, що відповість на додаткові питання після перегляду.

“Я такого не говорив (ідеться про цитату, яку навела Пташник — ред.), тому прохання дочекатися відео”, — сказав Корнієнко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com