У Сонячній системі виявили астероїд-сніговик (фото)

28.01.2019, 18:10
9384

Вченим вдалося знайти астероїд, який має вкрай незвичайну форму.

Читайте також: Прямо під час затемнення в Місяць врізався метеорит

Дослідники NASA змогли отримати зображення космічного об’єкта, який транспортується з пояса Койпера. Астероїд назвали 2014 MU69, або Ультіма Тулі. Його особливість полягає в дуже незвичайній формі, пише “Політека”.

На опублікованих знімках видно, що астероїд має форму сніговика. Він складається з двох куль, майже однакових в діаметрі і скріплених разом.

Астероїд сфотографували на відстані 137 тисяч кілометрів від зонда New Horizons в 4:08 за всесвітнім часом ще 1 січня 2019 року. Потім був зроблений другий знімок, але вже набагато ближче. Відстань на цей раз було всього 28 тисяч кілометрів.

Як виявилося, цей астероїд є найбільш віддаленим об’єктом, який коли-небудь був досліджений в межах пояса Койпера. Дана область є частиною Сонячної системи, що складається переважно з малих тіл, матеріалу, який залишився вже після формувань самої Сонячної системи. Однак, самі ж об’єкти поясу Койпера складаються з летючих речовин, таких як вода або метан.

Варто зазначити, що подібні об’єкти досить рідко зустрічаються в межах Сонячної системи, так що це дійсно можна вважати цінною находкой.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com